Costurile implanturilor dentare s-au stabilizat în ultimii ani însă ca să îți poți permite tratamentul, e încă o parte dificilă. Costurile unui singur implant dentar în Europa de Vest încep de la aproximativ 1.000 EUR. 

Comparați acest lucru cu tratamentul în România unde prețul pentru un singur implant începe de la doar 400 EUR – de aceea tot mai mulți pacienți aleg opțiunea de a călători în România pentru tratament stomatologic.

Chirurgia implantului dentar presupune montarea unui dinte artificial în locul dintelui lipsă.

Acesta este alcătuit din trei părți și la final dă aspectul unui dinte real.

Tratamentul oferă o soluție pe termen lung pentru cei care au unul sau mai mulți dinți lipsă sau deteriorați.

implant dentar

"Cât costă implanturile dentare?”

Cu atâtea estimări și comparații de costuri disponibile online poate fi dificil să știm care clinici oferă implanturi dentare de înaltă calitate, la un preț corect.

Găsirea celor mai bune costuri ale implantului dentar poate fi dificilă, mai ales că prețurile pot varia în funcție de mulți factori diferiți.

Costul unui implant dentar se reduce în mare la calitatea implantului, însă zona unde va fi poziționat sau experiența doctorului pot fi factori de influență asupra prețului.

Mai jos, am prezentat costurile inițiale ale implantului dentar în Europa de Vest și în România. Cu toate acestea, este important să rețineți că aceste prețuri nu sunt fixe sau garantate, ele pot varia de la pacient la pacient, în funcție de o varietate de factori diferiți.

allon4

Costuri pentru All on 4 în Europa de Vest și în România

Europa de Vest – 10 000 EUR – cost mediu/arcadă
România – 4 000 EUR – cost mediu/arcadă

Implanturile dentare All-on-4 sunt o opțiune populară pentru cei care doresc să înlocuiască mai mulți dinți pierduți. Această metodă implică o reabilitare de arcadă completă în care toți dinții sunt susținuți de patru implanturi. Aceste implanturi sunt plasate fie în maxilarul superior, fie în maxilarul inferior, fie în ambele.

Costuri pentru All on 6 în Europa de Vest și în România

Europa de Vest – 12 000 EUR – cost mediu/arcadă
România – 7 000 EUR – cost mediu/arcadă

Implanturile dentare All-on-6 funcționează similar cu All-on-4, dar permit plasarea a șase implanturi în maxilarul superior sau inferior. Acestea pot varia de la caz la caz și de la clinică la clinică.

allon6

Costuri pentru implanturile zigomatice în Europa de Vest și în România

Europa de Vest – 7 000 EUR – cost mediu/implant
România – 2 000 EUR – cost mediu/implant

Implanturile zigomatice sunt implanturi dentare speciale, de lungimi mari (între 35 și 55mm) care se utilizează în cazuri limită, atunci când întâlnim resorbții foarte avansate ale maxilarului superior, fie în partea sa posterioară, fie generalizat.

Unde se inseră implanturile zigomatice?

Așa cum le spune și numele, implanturile zigomatice se inseră în oasele zigomatice (ale pomeților). Indiferent de gradul de atrofie maxilară, oasele pomeților își păstrează aproape nemodificate volumul și densitatea, fiind foarte bune pentru ancorarea acestor implanturi. Ele pornesc din maxilar, traversează sinusuile maxilare, prin interior (după ridicarea membranei) sau prin exterior, în funcție de situația clinică și se ancorează în osul zigomatic.

zigomatic

Care sunt factorii care afectează costurile implanturilor dentare?

Diferiți factori pot afecta prețurile implanturilor dentare. De la materialele utilizate până la poziția dinților, există mai multe motive pentru care costurile implantului dentar pot varia de la pacient la pacient.

Tratament de specialitate

Plătiți pentru asistență de specialitate. Deci, este important să vă asigurați că sunteți tratat de cineva care are o reputație excelentă pentru efectuarea procedurii. Chirurgia implantului dentar poate fi efectuată de un parodontist, un chirurg oral sau un dentist cu pregătire avansată în implantologie. Acești profesioniști urmează o pregătire specializată și, ca atare, pot percepe taxe mai mari.

Materiale

Tipul de material folosit pentru realizarea coroanelor pentru implanturile dentare poate afecta semnificativ prețul. Coroanele mai scumpe, zirconiu și ceramică, tind să fie mai durabile.

Numărul de dinți

Costurile implantului dentar pot fi, de asemenea, influențate de numărul de dinți care trebuie înlocuiți. Tratarea unui număr cât mai mare de dinți posibil simultan poate reduce costurile, metode precum All-on-4 și All-on-6 fiind opțiuni excelente pentru acest lucru.

Poziția dinților

Prețurile implanturilor dentare se pot modifica în funcție de poziția dinților lipsă. Înlocuirea unui dinte din față este de obicei mai scumpă, deoarece operația tinde să fie mai complicată. Este recomandabil să alegeți un dentist, chirurg oral sau parodontist specializat în implantologie estetică dacă înlocuiți dinții frontali.

Din ce este format ?

Implanturile dentare sunt formate din trei părți. Dispozitivul implantului în sine, coroana care se află deasupra și bontul, care conectează dispozitivul implantului la coroană. Este posibil ca unele clinici să vă arate doar prețul pentru implant, nu și bontul cu coroană, deci asigurați-vă că vi se oferă prețul pentru manopera completă.

Grefe osoase și liftinguri sinusale

Una dintre principalele cauze ale insuficienței implantului dentar (deși acest lucru apare doar în aproximativ 5-10% din cazuri) este implantul care nu fuzionează cu osul din cauza densității osoase insuficiente la locul implantului. Grefele osoase și liftingurile sinusale vizează creșterea cantității de os la locul implantului. Acestea trebuie efectuate cu luni înainte pentru ca grefa să se contopească cu osul și să se vindece. O grefă osoasă sau un lifting al sinusurilor se pot adăuga la costul total al tratamentului.

Reducerea costurilor: în România pentru tratament

Alegerea de a călători în România pentru a va pune implanturi dentare devine din ce în ce mai populară. Dar, plecarea în străinătate pentru tratamentul dentar este încă o decizie importantă și există câteva întrebări frecvente pe care pacienții le pun înainte de a-și rezerva tratamentul.

Trebuie să fiu departe de casă pentru o lungă perioadă de timp ?
Pentru inserarea implanturilor în străinătate, sunt necesare două vizite separate la clinică. În prima vizită faceți toate pregătirile necesare și vi se vor insera implanturile. A doua călătorie vine la 3-6 luni după prima – odată ce gingiile s-au vindecat complet – și atunci va fi montat atât bontul, cât și coroana protetică. Durata șederii dvs. pentru fiecare călătorie va depinde de planul dumneavoastră specific de tratament, dar majoritatea pacienților sunt de obicei plecați între 2-11 zile.

De ce sunt atât de ieftine costurile implanturilor dentare în România?
Prețurile ieftine nu înseamnă o calitate scăzută. Costurile implanturilor dentare în România, de exemplu, sunt mult mai competitive datorită costurilor mai mici de viață și forță de muncă din țară, comparativ cu cele din Europa de Vest. Acest lucru permite clinicilor românești să ofere implanturi dentare premium la costuri accesibile, asigurând în același timp calitatea lucrării – și de multe ori depășește – standardele clinicilor dentare din Marea Britanie, Germania, Franța, Elveția etc.

Cum funcționează etapa de îngrijire și recuperare?
Chiar dacă medicul dentist s-ar putea afla la mii de kilometri distanță, nu veți fi lăsat să faceți singur stadiul de recuperare. Atât după prima, cât și a doua vizită, medicul dentist va fi în continuare disponibil pentru a vă răspunde la orice întrebare sau nelămurire pe care o aveți.

În ce alt mod puteți reduce costurile implantului dentar?

Pe lângă călătoria în România pentru a găsi costuri mai mici pentru implantul dentar, există câteva alte lucruri care vă pot ajuta să reduceți costurile.

Căutați zboruri din timp

Puteți economisi mulți bani reducând cheltuielile de călătorie. Oferte excelente pot fi găsite evitând anotimpurile de vârf sau vacanțele școlare. Site-urile de comparație a zborurilor precum Google Flights și Skyscanner vă permit să comparați prețurile, companiile aeriene și să vizualizați cele mai ieftine zboruri. Dacă zborurile internaționale sunt scumpe de la cel mai apropiat aeroport, vă recomandăm să luați un zbor indirect sau să urcați într-un tren către un aeroport mai mare, cu conexiuni mai bune.

Oferte de pachete unice

Multe clinici dentare de înaltă calitate oferă oferte de pachete all-inclusive pentru pacienții internaționali, care includ cazare, transferuri de la / la aeroport și transferuri la și de la clinică. Aceasta înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la modul de a vă deplasa într-un oraș străin pe care nu îl cunoașteți.

Echilibrarea prețului și a calității

Este important să evitați tentația de a merge către cel mai ieftin preț. Dacă vă alocați timp pentru a rezerva împreună cu specialiștii în implanturi dentare aprobați de ROMEDAS, vă veți asigura că primiți un tratament la fel de bun sau mai bun decât la dvs în țară. Dacă încercați să economisiți bani mergând la un doctor stomatolog de calitate inferioară, vă puteți pune în pericol sănătatea și poate chiar va trebui să cheltuiți mai mulți bani pentru ca un alt dentist să repare daunele.

Materiale

Poate fi tentant să căutați un implant mai ieftin pentru dvs., dar are mai mult sens financiar să investiți într-un implant mai durabil și recunoscut. Acest lucru vă poate scuti de nevoia de a cheltui mai mulți bani pe înlocuirea acestora în viitor.

Ce clinici de înaltă calitate oferă implanturi dentare la prețuri accesibile?

An de an, din ce în ce mai mulți pacienți călătoresc în România deoarece găsesc prețuri mai mici pentru implanturile dentare si opțiuni de înaltă calitate, accesibile la nivel mondial. Dar acest lucru poate face lucrurile copleșitoare atunci când vine vorba de a încerca să decideți unde să vă tratați.

De ce să alegeți ROMEDAS?

Obiectivul ROMEDAS este de a ajuta pe toată lumea să acceseze tratamente medicale de înaltă calitate în România, la prețuri preferențiale. Punând pacienții pe primul loc, lucrăm din greu pentru a anula abordarea unică pentru toți, care apare atât de des în industria asistenței medicale.

✔ Evaluare 100% gratuită, fără caracter obligatoriu: Oferim o evaluare 100% gratuită, fără caracter obligatoriu pentru fiecare pacient, indiferent dacă continuă sau nu să rezerve un tratament.

✔ Stomatologi de top, verificați: sistemul nostru de verificare, ROMEDAS, evaluează stomatologii pe mai mult de 10 puncte de date, inclusiv lucruri precum calificările lor, experiența, acreditările și recenziile de la pacienții din trecut.

✔ Tarife preferențiale și egalarea prețului: am făcut toate eforturile pentru a identifica stomatologi excepționali din România care oferă cel mai bun tratament la un preț corect. Ați găsit același tratament, la aceeași clinică, mai ieftin în altă parte? Vom egala prețul !

Garantăm tarife preferențiale în clinicile noastre partenere.

Declinare de responsabilitate

Informațiile din acest articol au doar scop educativ și nu înlocuiesc sfaturile medicale. Consultați întotdeauna medicul înainte de a începe orice tratament.